Când internetul bagă sub preş televiziunea

Ştiţi şi voi bine locul ăsta numit „internet”, şi vă amintiţi când profii ziceau să nu ai încredere în ce scrie pe internet. Ei bine în ultima perioadă internetul a ajuns mult mai sincer decât posturile naţionale de televiziune, care în momentul în care transmit o ştire îţi poţi da seama din primele secunde în funcţie de ce interese a fost prelucrată acea ştire.

Da ştiu că s-a bătut piua mult pe Roşia Montană în ultima vreme, dar nu mi se pare nejustificat. Nejustificat mi se pare să nu fii revoltat, să accepţi de bună voie ce se întamplă doar pentru că fotoliul tău din sufragerie e confortabil şi nu ai avea chef de ieşit din casă în seara asta sau doar pentru că Roşia e departe şi cianura nu ajunge până la tine. Dacă proiectul trece, va ajunge, nu în următorii 3-4 ani, dar peste 10 cu siguranţă.

Pentru toţi reporterii deştepţi, care nici măcar nu ştiu vorbi corect limba română şi aşa-zisele personalităţi mondene care se declară neutre, aici făcând referire la domnul Mircea Badea(să subliniem faptul că eram ironică când am folosit cuvintele „neutre” şi „domnul”) care spun că protestatarii sunt nişte hipsteri, drogaţi, care nici măcar nu ştiu pentru ce protestează, ia mergeţi şi mai pupaţi câte un fund de politicean, poate după ce vă luaţi doza o să vă simţiţi mai bine.

Am fost la protestete, nu am ajuns la toate şi ruşine să îmi fie, dar nu cred ca fetiţele  din spatele meu alături de părinţii lor erau niste drogate, aşa cum nici domnii şi doamnele la 50 de ani nu cred ca erau hipsteri şi cu atât mai puţin nu cred că numeroşii profi universitari, care s-au alăturat protestului nu ştiu pentru ce protestează.

Şi până la urmă nu înţeleg de ce aspectul mulţimii ar trebui să conteze, acestea sunt doar alte motive pentru a ne distrage atenţia şi a vă bate joc de noi şi mai mult.

Un alt „domn respectabil”  de la Antena 3 („cel mai neutru post tv la ora actuala”) ne spunea el cu un ranjet pe fata cum protestatarii nu isi dau seama ca datorită proiectului acestuia oamenii vor avea un serviciu, pentru că toţi cei care protestează sunt nişte copii de bani gata care nu ştiu cum e să nu ai un loc de muncă. Dar bine ca ştii tu cum e să nu ai un servici din care sa te întreţii, când pun pariu că buda ta costă mai mult decât toată mobila din garsoniera mea.

Da, în urma proiectului unii oameni vor primi un loc de muncă, mă întreb cât vor trăi sănătoşi ca să işi poată păstra locul acela de muncă.

Protestatarii sunt hipsteri, care îşi beau cafeaua prin centrul vechi. Serios acuma, asta vă doare, unde îşi bea cafeaua omul? Ţara asta se duce să nu zic pe ce şi preocuparea principală e unde ne bem fiecare cafeaua?

Partea tristă e că afirmaţiile de genul ajung să manipuleze o parte dintre oameni şi au ca pur scop, din nou, distragerea atenţiei. Nu vă lăsaţi fraieriţi, suntem mult mai destepţi de atât.

Nu, oamenii nu au aflat doar acum de Roşia Montană, doar că acum nesimţirea celor de la conducere a devenit mult prea puturoasă pentru nasurilor lor. Într-adevăr unii au aflat mai recent de ceea ce se întâmplă, alţii abia acum se informează, dar asta din nou nu cred ca ar trebui să conteze ci mi se pare un lucru bun. Lumea se trezeşte, ia atitudine.

Sincer? Nu a fost suficient ce s-a întâmplat la Baia Mare? Mai trebuie să treacă şi Roşia Montană prin asta? Da, e nevoie de bani, ştim cred că şi cei mai idealişti dintre noi că fără bani nu se poate, dar pentru un 4% ne aruncăm ţara în braţele cianurii ca pe o prostituată ieftină? Banii aceia nici măcar nu o să ajungă la oamenii ca noi, vor fi împărţiţi tot între cei de sus, iar în momentul în care vor vinde tot ce au de vândut din România, ei pot să îşi ia catrafusele şi să se mute în Bahamas, iar noi vom rămâne în mizeria creată de ei cu ajutorul nostru, până la urmă.

Pur şi simplu trebuie să le arătăm venerabililor noştrii conducători că nu pot să facă ce au chef, când au chef. Ţara asta e şi a noastră şi din moment ce până şi străinii ies în stradă pentru noi, e clar că nu putem să nu facem la fel.

Lăsa-ţi prostiile de pe facebook cu statusuri în care vă luaţi de cei care protestează sau cei care postează chestii cu Roşia Montană din cinci în cinci minute, cu cât mai multă propagandă se face cu atât mai bine. Pe internet măcar mai poţi vedea părerile oamenilor în starea lor brută. Şi dacă aşa de tare te deranjează prietenul tău cu Roşia Montană şi crezi că prin post-uri nu salvează nimic, mai bine ia-l frumos de mână şi haideţi la protest, asta e cea mai bună soluţie, să ieşim din casă! Cu cât suntem mai mulţi cu atât avem o voce mai puternică.

Vă las în compania unor poze frumoase care ne prezintă efectele cianurii, poate privindu-le o să înţelegeţi şi cei care vă simţiţi ofticaţi de atâtea proteste, de ce ar trebui să protestăm şi de ce ar trebui să ne intereseze, asta  desigur daca vrem ca pruncii noştrii, în cazul în care o să îi avem, să aibă păr în cap şi să depăşească vârsta de 10 ani.

Pozele au fost preluate de pe : rightsaction unde puteţi vedea şi alte  efecte pe care exploatarea cu cianură le-a avut asupra mediului şi locuitorilor.

Şi dacă articolul acesta e aşa de diferit faţă de ceea ce scriu eu de obicei, musai să schimbăm şi sloganul:

Lăsa-ţi aurul în munţi, că-i şade bine aşa! Uniţi putem face ceva din ţara asta, nu doar salva Roşia Montană.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s