Despre pisici și purici

În mod cert nu credeam că o să ajung să fac un articol despre purici, dar niciodată nu știi unde se ajunge.

Copilul nostru(cum o alintăm pe Snuff), e un copil destul de bolnăvicios și am trecut cu ea printr-o serie de evenimente ciudate. Mai glumim și spunem că m-a moștenit pe mine și la sănătate și la comportament.

Ei bine, am lăsat demult în urmă faza din toamnă cu piciorul(avem un copil cu 3 picioare), otita, viermii și altele și se pare că următorii pe listă au fost puricii. Nu știm de unde sau cum exact a contactat ea acești mici musafiri, pentru că e pisică de casă, dar i-a avut și nu a fost plăcut deloc, mai ales pentru ea. M-am interesat din mai multe părți și se pare că nu am fost singura cu dilema ” cum pisica mea de apartament s-a umplut de purici”. Cauzele pot fi destul de diversificate. Dacă în zonă traiesc multe pisici ale străzii și pisica ta a intrat în contact cu ele sau cu locurile prin care stau acestea, din cauza unei igiene precare, atât a mediului, cât și a pisicii în sine sau poate ai adus chiar tu un inamic, dintr-un loc aglomerat, care mai apoi s-a urcat pe ea.

E important să sesizezi problema la timp și să o înlături. Puricii nu sunt o chestie foarte gravă, însă îi produc un disconfort foarte mare și mai ales, nu vor pleca de la sine. De asemenea e bine să îți dai seama și ce fel de purici sunt(pentru că și aceștia sunt de mai multe feluri, nu puteau fi doar de unul:))). Există purici care preferă pisicile, care preferă câinii, care preferă păsările și desigur care preferă oamenii. Pentru că sunt diferiți și aspectul lor diferă prin urmare. De exemplu cei de pisică sunt ușor roșiatici și lunguieți în comparație cu cei care stau pe oameni. Dacă se identifică felul lor, atunci e și mai ușor să îți dai seama de unde au apărut și ce fel de măsuri să iei. Și totodată dacă sunt purici de pisici, tu ești oarecum salvat deoarece este foarte puțin probabil să se înfrupte din stăpân cât timp au o pisică delicioasă la îndemână.

Spre nefericirea lui Snuff musafirii ei au preferat-o exclusiv pe ea și nu vroiau să plece. Am scăpat într-un final de ei cu Frontline(picături care se pun pe ceafă) și îsi fac efectul în aproximativ 1-2 zile. Omoară și ouăle și adulții. De asemenea ni s-a recomandat să deparazităm și casa. Există soluții speciale, care se dizolvă în apă, iar apoi pulverizezi prin casă, mai ales în locurile unde doarme micuțul, și pe covoare. Pentru prevenire e bine să îi cumperi o zgardă, dar e de reținut că aceasta nu funcționează și în calitate de tratament, mai ales dacă infestația e mare.

În cazul în care puricii nu dispar, nici după aceste măsuri, e bine să mergeți la un medic veterinar.

Dacă ești iubitor înrăit de pisici și cam te giugiulești cu toate pisicile drăgălașe și pufoase pe care le găsești în spatele blocului sau pe stradă(cum fac eu), iar puricii pe care pisica ta îi are sunt de pisici, este foarte posibil ca tu să fii cauza. De pe blana pisicilor de afară, foarte ușor ar fi putut cădea un ou pe hainele tale, pe care l-ai adus acasă si pam pam, copilul tău se scarpină și e morocănos. Deci ar fi bine să încerci să te temperezi și să nu mai îmbrățișezi fiecare pisică care îți iese în cale, dacă nu reziști( e cam greu de rezistat unei pisici ce-i drept) ia măsuri de precauție(cumpără-i pisicii tale o zgardă, fă-i din când în când o baie, deparaziteaz-o periodic).

Sper că post-ul a fost cât de cât util, dar sper să nu fie nevoie să apelați la cele de mai sus.

Snuff vă salută și vă spune că ” All you need is love and a cat”!

488307_464492806924306_1659570856_n

Reclame

5 gânduri despre „Despre pisici și purici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s